БИЋЕ ТЕШКА ЗИМА: Канадски премијер о Ковиду-19

Танјуг

29. 10. 2020. у 01:15

БИЋЕ ТЕШКА ЗИМА: Канадски премијер о Ковиду-19

Фото: Тањуг/АП

КАНАДСКИ премијер Џастин Трудо изјавио је да се ситуација са пандемијом мора држати под контролу и позвао је грађане да остану прибрани, док случајеви Ковида-19 све више расту у неким деловима земље.

Канаде данас бележи 1.763 нова случаја заразе, укупно 224.650 са 10.023 смртна случаја, а неке провинције - посебно Алберта, Британска Колумбија, Онтарио, Манитоба и Квебек, - сада имају већи број случајева од пријављених на пролеће, на почетку пандемије.

-Биће тешка зима. Лако је дићи руке... фрустрирајуће је што морамо проћи кроз ову ситуацију. Нико није желео да 2020. буде таква година, али ми морамо да држимо контролу и свако мора да уради свој део посла- казао је Трудо.

-Ако заиста нисмо пажљиви, можда неће бити ни породичних окупљања које желимо да имамо на Божић- рекао је премијер.

Након летњег затишја, број смртних случајева у Канади почео је да расте.

Број хоспитализованих и људи у јединицама за интензивну негу и даље је на нивоу који се може контролисати у већини региона, упркос великом броју случајева.

Др Хауард Њо, заменик главног службеника за јавно здравље, рекао је да нема сумње да су Канађани уморни од ограничења која су им отежавала друштвени и економски живот током претходних осам месеци.

-Оно што виђамо широм света су људи уморни од Ковида-, рекао је Њо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)