МЛАДИ ЛАВОВИ: Кинески милијардери зарадили 223 милијарде $ 2020.

Танјуг

29. 10. 2020. у 00:39

МЛАДИ ЛАВОВИ: Кинески милијардери зарадили 223 милијарде $ 2020.

Фото: Depositphotos

МЛАДИ кинески милијардери ове године су стекли рекордно заједничко богатство веће од 223 милијарде долара, у време док се цели свет бори са најгором економском кризом у последњих неколико деценија, наводи се у најновијим подацима листе кинеских богаташа Hurun Rich List.

Кина је у 2020. години имала 60 милијардера који су млађи од 40 година, показују подаци Хуруна, које је пренела америчка телевизија Си-Ен-Би-Си.

Ове године бележи се значајан раст деоница у области технологије, што је многима отворило пут у раст богатства усред пандемије корона вируса.

Тиме се укупан број кинеских милијардера повећао на 878, с укупним богатством већим од четири билиона долара.

Кина је у 2010. години имала 189 милијардера, подсећа ЦНБЦ.

"Свет никада није видео оволико богатство које је створено у само једној години. Кинески предузетници су прошли пуно боље него што се очекивало. Упркос пандемији, успели су да достикну рекордан ниво", рекао је Руперт Хјуџверт, председник Hurun riporta.

На врху листе налази се 39-годишња Хуијан Јанг која се сматра најбогатијом женом у Азији са богатством од 33,1 милијарду долара.

Она је већински деоничар Country Gardem, компаније за развој некретнина коју је основао њен отац 1992. године, преноси америчка телевизија.

Међу највећим младим милијардерима су Зетијан Занг и њен супруг Кијангдог Лију, власници компаније за онлајн куповину ЈД.цом са богатством од 27 милијарди долара, 34-годишњи Хао Јан, председник грађевинске компаније Pacific Construction Group који је нагомилао 21,3 милијарде долара, суоснивач и власник компаније ByteDance Јиминг Занг са богатством од 16,2 милијарди долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)