ОФАНЗИВА И КОНТРАОФАНЗИВА У КАРАБАХУ: Ватра сева у више регија - настављене борбе дуж целог фронта!

Новости онлајн

28. 10. 2020. у 10:16

БАКУ је оптужио Јереван за нападе у неколико праваца, посебно за артиљеријску паљбу на Тертерски рејон, услед чега је азербејџанска војска покренула контраофанзивну операцију дуж целог фронта.

ОФАНЗИВА И КОНТРАОФАНЗИВА У КАРАБАХУ: Ватра сева у више регија - настављене борбе дуж целог фронта!

Фото: Принтсреен/Јутјуб

Истовремено, карабашка војска је саопштила да су у току локалне борбе и операција уништавања непријатељских диверзантских група.

- Са јерменске територије области Берд, Чамбарак, Варденис и Горис, непријатељ је пуцао на територије азербејџанских регија Товуз, Кедабек, Дашкешан и Кубадли. Непријатељ је отворио ватру и на територију Агџабединског рејона - саопштила је прес-служба азербејџанског Министарства одбране.

Истовремено, војни ресор Азербејџана оптужио је јерменску војску да је током протеклог дана и у ноћи 28. октобра, не поштујући хуманитарни прекид ватре, уз различитих врста оружја пуцала на положаје јединица азербејџанске војске у различитим правцима фронта, као и насеља у близини зоне фронта.

Како би сузбила борбену активност оружаних снага Јерменије и обезбедила сигурност цивилног становништва, команда азербејџанске војске одлучила је да покрене контраофанзивну операцију трупа дуж читавог фронта.

Азербејџанска страна додаје да су борбене операције настављене углавном на Агдеринском, Хоџавенском, Физулинском, Зангиланском и Кубадлинском правцу фронта и истиче да су непријатељски покушаји напада били одлучно пресечени, те да се он повукао, претрпевши губитке.

- Услед контрамера које су предузете против оружаних снага Јерменије на различитим правцима фронта, међу непријатељским војницима има убијених и рањених. Уништено је неколико јединица борбене технике непријатеља. У нападу на артиљеријску јединицу непријатеља уништени су његови топови и гранате - наведено је у саопштењу.

Са своје стране, Армија одбране непризнате републике Нагорно-Карабах саопштила је о локалним борбама које се настављају на првој линији фронта.

- Јединице Армије одбране настављају операције ликвидације диверзантских група непријатеља - саопштила је карабашка војска на Фејсбуку.

Војска је ситуацију у зони сукоба током ноћи описала као стабилно напету.

- Непријатељ је увече наставио да пуца на насеља, између осталог Мартуни и села Аскеранског рејона - додаје се у саопштењу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)