НОВО РУСКО СУПЕРОРУЖЈЕ: Микродронови ће ускоро ојачати војни потенцијал Москве

Новости онлине

26. 10. 2020. у 23:21

НОВО РУСКО СУПЕРОРУЖЈЕ: Микродронови ће ускоро ојачати војни потенцијал Москве

Фото: Танјуг/АП

У РУСИЈИ ће се ускоро појавити ново оружје које ће значајно ојачати њен војни потенцијал, пише амерички часопис „Нешенал интерест“.

Према писању листа, руска војска ствара технологије које ће повећати свест војника о борбеној ситуацији, свешће на мининум њихове физичке напоре и смањиће ризик по живот.

Реч је о борбеној опреми нове генерације „Сотник“, коју је произвео „Ростех“, а која ће заменити садашњу униформу војника - „Ратник“. Перспективни егзоскелет биће опремљен великим бројем високотехнолошких компонената, од којих су неке већ направљене. Ради се о посебној противминској обући, противрадиолокацијској униформи и специјалној тканини која штити војника од откривања у инфрацрвеној светлости.

Таква опрема може да буде интегрисана са микродроновима, који ће, како је наведено, обезбедити предају информација о бојном пољу.

„Тренутно се формира изглед перспективне борбене опреме за војнике, за коју је предвиђено увођење елемената који побољшавају физичке способности војника“, изјавио је главни командант Копнених снага Русије генерал Олег Саљуков, а пренео часопис.

Прављење опреме за егзоскелет нове генерације трајаће од 2020. до 2023. године. Такође се очекује да ће „Сотник“ добити ново стрељачко оружје. Планирано је да јединице руских специјалних снага буду опремљене ултрамодерном опремом већ до 2025. године, а до 2030. године - целокупна руска војска.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)