МАЈЦИ ПРЕТИ ЗАТВОР: Не пушта децу у школу због короне, а платиће и 3.000 евра казне

Танјуг

26. 10. 2020. у 19:52

МАЈКА два детета суочава се са затворском казном јер је одбила да шаље децу у основну школу, а прети јој и казна од 3.000 евра, пренео је Дејли мејл.

МАЈЦИ ПРЕТИ ЗАТВОР: Не пушта децу у школу због короне, а платиће и 3.000 евра казне

EPA

Кејти Симпсом (29) је одлучила да задржи сина Демијена и ћерку Алишу (обоје имају по шест година) код куће.

Она се плаши да би могла да умре од астме, дијабетеса и проблема са тироидном жлездом, јер се плаши да би, ако оболи од корона вируса, могла да има компликације.

Дејли мејл наводи да је једва изашла из куће откако је почела пандемија у марту, а службеник школе јој је послао судско упозорење да мора да доведе децу у школу.

Она је наводно рекла учитељима школе у граду Редкар у северном Јоркширу да ће "умрети ако оболи од корона вируса".

Према закону у Великој Британији, родитељи који не буду слали децу у школу без оправдања, крше закон и прети им затворска и финансијска казна.

У писму школског службеника је писало да одсуство деце из школе штети ученицима да добију добро образовање.

"То им сужава перспективу у животу, нарушава школску рутину и учење о другима. Може да изазове код детета антисоцијално понашање и криминал", писало је у писму које је добила Кејти Симпсон.

Она је рекла да нема намеру да врати децу у школу, иако је незапослена и упркос чињеници да јој прети три месеца затвора.

"Нема две опције, само једна. Уколико добијем тај вирус, умрећу. Самохрана сам мајка, немам никога на свету да ми помогне са децом. Не могу да преузмем тај ризик. Када год је сезонски вирус или грип, ја га добијем и тешко подносим. Корона је убила много људи и сви ћемо ускоро бити у карантину. Делује да ће се ствари погоршавати. Број људи са којима би моја деца могла да дођу у контакт је велики и не би било безбедно. Син Демијан има астму, дакле, није реч само о мени. Сад ми прете судом. Нисам сигурна да ћу и до суда отићи, јер сам преплашена", рекла је Симпсонова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)