ОФАНЗИВА АЗЕРА НА КАРАБАХУ: Баку користи артиљерију, тенкове и вишецевне ракетне бацаче

Новости онлине

26. 10. 2020. у 17:10

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан констатовао је да режим прекида ватре који је јутрос ступио на снагу у Карабаху није заживе, а Азербејџан, опет, оптужује Јереван за ракетирање града Тертер.

ОФАНЗИВА АЗЕРА НА КАРАБАХУ: Баку користи артиљерију, тенкове и вишецевне ракетне бацаче

Фото: ЕПА

„Јасно је да још једном нисмо успели да сачувамо режим прекида ватре. Не знам каква ће бити реакција Минске групе (ОЕБС), али јерменска страна је урадила све како би се поштовало примирје и војска одбране (Карабаха) је била уздржана. Али, у другом делу дана можемо да констатујемо да нисмо успели да сачувамо примирје“, рекао је Пашињан у снимку, објављеном на фејсбуку.

Потпаролка министарства одбране Јерменије Шушан Степањан саопштила је да је војска Азербејџана данас чак и повећала интензитет напада, да користи артиљерију и тенкове, дуж линије раздвајања у Карабаху.

У међувремену, министарство одбране Азербејџана саопштило је да је јерменска војска ракетирала системима „Смерч“ град Тертер који се налази поред зоне борбених дејстава у Карабаху.

У Карабаху су оптужили Баку да сам користи ракетне бацаче. Како су навели, Азербејџан кости системе „Град“ и Смерч за ракетирање градова Мартуник, Мартакерт и Аскеран.

Подсетимо, амерички Стејт департмент објавио је синоћ заједничко саопштење министара спољних послова Јерменије и Азербејџана, Зограба Мнацакањана и Џејхуна Бајрамова у којем се наводи да јутро ступа на снаху хуманитарно примирје.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРВИ СНИМЦИ ИЗ КАТАКОМБИ АЗОВСТАЉА: После предаје и чишћења просторија у којима су боравили припадници пука Азов (ВИДЕО)