УРГЕНТНО ДОНЕТЕ МЕРЕ СТУПАЈУ НА СНАГУ: Поред полицијског часа у Италији од поноћи строга ограничења због короне

М. Остојић, од сталног дописника, Рим

25. 10. 2020. у 21:48

УРГЕНТНО ДОНЕТЕ МЕРЕ СТУПАЈУ НА СНАГУ: Поред полицијског часа у Италији од поноћи строга ограничења због короне

AP photo

НОВЕ ургентно донете анти-Ковид мере у Италији ступају на снагу вечерас од поноћи, премијер Ђузепе Конте потписао је нови Декрет: затварање барова, ресторана, пабова, посластичарница у 18 сати, свих седам дана у седмици, забрањено окупљање на трговима и улицама после тог времена, затварање теретана, базена, спа центара, спортских центара; само су неке од мера.

Упркос великим разликама у ставовима, шта затворити а шта не, међу гувернерима Региона и санитарних власти или оних из редова политике, аларм од увећања броја заражених као и броја на интензивној терапији и са притиском на болнице, донео је ургентно увођење пооштрених мера и биће на снази до 24. новембра из могућност промена сходно развоју санитарне ситуације у Италији.

 Међу мерама је и смањење присуства ученика у учионицама, почевши од средњих школа, са 75 посто наставе на дистанци, подједнаки проценат за читаву националну територију, смањење толиког процента студената присутних на факултетима, а остају основне школе и осмогодишње још са директним присуством ученика.

Забрањена су било каква славља у приватној организацији, само четири особе могу седети за столом у ресторанима до 18 сати и само ако припадају истом породичном језгру, може се достављати храна до 24 сата, али је забрањено конзумирање на отвореном бло где. Следе савети да се не креће из једног региона у други, нити из једног града у други, осим ургентних ситуација или оправданих као што је посао, питање здравља.

Стоп за позоришта, оперу, бисокоп, концерте и на затвореном и  отвореном, стоп за сале за игру, затварање улица и тргова од 21 сат у урбаним срединама где се могу стварати ситуације окупљања, осим присуства оних који могу по Декрету имати отворене радње за неопходне животне потребе,  апотеке или долазак кући са радног места. Одлука Региона који су увели полицијски час од 23 или 24 сата до 5 ујутру остаје на снази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)