НЕЋУ ДА ГА МЕЊАМ: Због пандемије корона вируса, нико му не верује како се презива

Novosti online

25. 10. 2020. у 10:30

НЕЋУ ДА ГА МЕЊАМ: Због пандемије корона вируса, нико му не верује како се презива

Фото: Фејсбук

ПРЕЗИМЕ, име и надимак, хтели то да признамо или не, обележи нас у животу, те понекад, услед неких околности, ове информације о нама могу да изазову смех, па и саму неверицу.

У то се лично уверио један младић из Британије, чије презиме већ скоро 10 месеци не силази са усана готово сваког живог бића на планети.

Џими Корона из Стоука на Тенту у Великој Британији, каже да никад раније није имао проблема са својим презименом, али откако је почела пандемија, људи га не схватају озбиљно.

Како је рекао, чак је морао да покаже личну карту лекарима који су порађали његову супругу јер нису веровали да се заиста тако презива.

- Нико ми не верује да се заиста презивам Корона. Само они који ме дуго познају. Другима морам да покажем личну. Чудно је што сад свуда чујем своје презиме. Није то баш често као Смит или Дејвис, а сад је стално у вестима, сваки дан. Лудо - рекао је он за Мирор.

Презиме Корона, потиче, како је нагласио, од његовог деке Јозефа који је током Другом светском рату боравио у логору у Немачкој, након чега се по ослобођењу, пресело у Велику Британију, односно, у Стоук на Тенту, где је срео његову баку, те се касније и оженио са њом. Такође, навео је и како се поноси својим презименом, те и да у спомен на деку, не жели да га мења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)