ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НЕМАЧКОМ ГЕНЕРАЛУ: Памти Европа ко ју је ослободио фашизма

Novosti online

24. 10. 2020. у 12:33

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НЕМАЧКОМ ГЕНЕРАЛУ: Памти Европа ко ју је ослободио фашизма

Фото: ЕПА

ПОРТПАРОЛ руског Министарства иностраних послова, Марија Захарова, одговорила је немачком генералу који је рекао да је Русија главни противник НАТО-а рекавши да „Алпи и Дунав добро памте ко је европским народима извојевао слободу.

- Узимајући у обзир нашу заједничку историју немачки генерали би требало мало боље да знају да је Русија била противник фашизма и нацизма, те да и Алпи и Дунав добро знају ко је народима Европе донео слободу - оценила је Захарова.

Претходно је немачки лист „Дагенс Нијхетер“ објавио интервју са немачким генералом уједињених снага НАТО-а у Европи Ј. Фолмером који је рекао да Русија покушава да забије клин у партнерство Шведске и Алијансе.

Упитан да прокоментарише како НАТО гледа на Русију, он је рекао: „Узимајући у обзир нашу заједничку историју, непријатељ је прејака реч, радије бих рекао противник“.

Подсетимо, недавно су медији саопштили да се све више прича о томе да Шведска намерава да размотри могућност уласка у НАТО, а главни разлог томе се наводи Русија.

Штавише, према речима шведског опозиционог посланика Едварда Ридла, та скандинавска земља је „у врло озбиљној ситуацији“ због јачања руског војног потенцијала.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)