ЖЕСТОКИ СУКОБИ НА КАРАБАХУ: Азери НАПРЕДУЈУ ушли у више насеља, уништавају пешадију, артиљерију и оклопне јединице (ВИДЕО)

Новости онлине

23. 10. 2020. у 17:57

ЖЕСТОКИ СУКОБИ НА КАРАБАХУ: Азери НАПРЕДУЈУ ушли у више насеља, уништавају пешадију, артиљерију и оклопне јединице (ВИДЕО)

Фото: Твитер

АЗЕРБЕЈЏАНСКИ председник Илхам Алијев изјавио је да су оружане снаге Азербејџана преузеле контролу над бројним насељима у Хоџавендском, Џебраилском и Губадлинком рејону у Нагорно-Карабаху.

Истовремено, из Карабаха јављају да је азербејџанска војска бомбардовала град Мартакерт.

„Одважна азербејџанска војска ослободила је од окупације села Доланар и Бунјадли у Хоџавенском рејону, села Даг Тумас, Нусус, Халафли, Минбашили, Вејсели у Џебраилском рејону, затим Венедли, Мирзагансанли у Зангланском рејону, а такође и Зиланли, Курд Махризли, Муганли и Алагуршаг у Губадлинском рејону Азербејџана. Живела азербејџанска војска! Карабах је Азербејџан“, написао је Алијев на Твитеру.

​Истовремено, власти непризнате републике Нагорно-Карабах саопштиле су да су азербејџанске оружане снаге бомбардовале град Мартакерт на северу Карабаха.

„Непријатељске снаге тренутно бомбардују Мартакерт. Користи се војна авијација“, саопштио је званични Информативни центар Карабаха, позивајући се на Државну службу за ванредне ситуације у Карабаху.

Према подацима центра, азербејџанска страна је такође пуцала у у 14.20 по локалном времену (12.20 по средњевропском) на територију Кашатагског рејона, користећи систем „Град“, а затим и део пута Карегах-Бердзор.

Фото: Твитер МО Азербејџана

„Осим материјалне штете, међу цивилним становништвом нема жртава. Иначе, на овом подручју нема војног објекта“, наведено је у саопштењу.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)