ПРВА ТЕМА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ДЕБАТЕ - КОРОНА: Трамп износио чињенице, Бајден МАХАО МАСКОМ по студију!

Novosti online

23. 10. 2020. у 03:51

ПРВА ТЕМА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ДЕБАТЕ - КОРОНА: Трамп износио чињенице, Бајден МАХАО МАСКОМ по студију!

FOTO: EPA

ДРУГИ пут лицем у лице, у другој и уједно и последњој председничкој дебати, сусрели су се Доналд Трамп и Џо Бајден.

Прва тема дебате био је, као што и дало очекивати, вирус корона.

- Као што знате, 2,2 милиона људи је било предвиђено да ће умрети. То је пандемија која постоји широм света, то је светски проблем. Смртност у САД је мања него у другим земљама. Боримо се против вируса корона и боримо се јако. Затворио сам земљу и забранио уласке из заражених подручја, а овај човек (Бајден) ми сада говори да нисам добро реаговао и да је требало брже предузети кораке заштите. Он прича о ономе што је било пре неколико месеци. 99 одсто оболелих се опоравља. Ми не можемо затворити нашу земљу и људе. Можда Бајден има могућност да се закључа у неки подрум и чека да корона прође, можда има довољно новца и средстава да преживи сам на неком изолованом месту - рекао је Трамп и најавио да ће за неколико недеља САД имати вакцину против вируса корона.  

Бајден је изјавио да је председник Трамп одговоран што "није преузео контролу над вирусом корона", те тврди да Трамп "нема план" и маше маском по студију.

- Ја ћу ово завршити и постарати се да имамо план - рекао је Бајден.

- 20.000 Американаца је преминуло и ништа није предузето. Имамо око 7.000 нових случајева дневно. Очекивања су да ће бити још око 20.000 преминулих. Радио бих на томе да сви носе маске, да се обезбеде брзи тестови и заштита у свим институцијама.

Бајден је најавио "мрачну зиму" у борби против вируса корона. Трамп је изјавио да није сагласан са тим предвиђањем и подсетио Бајдена да га је критиквоао да је "ксенофоб" када је затворио границу са Кином на почетку пандемије.

Бајден је изјавио да жели да "затвори вирус", а не државу. Ипак, на питање модератора, додао је да то не значи да не жели да уводи рестриктивне мере.

Председник Трамп одговорио је да све што Бајден и демократе раде јесте затварање, те да су то доказали у државама у којима су на власти, те да је то довели до смрти тих држава.

Председничку дебату УЖИВО можете пратити КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)