ЕРДОГАН ЖЕСТОКО НАПАО МАКРОНА ЗБОГ ИСЛАМА: Западни политичари крију своје неуспехе "дељењем" муслимана

Танјуг

21. 10. 2020. у 11:25

ЕРДОГАН ЖЕСТОКО НАПАО МАКРОНА ЗБОГ ИСЛАМА: Западни политичари крију своје неуспехе дељењем муслимана

Фото: ЕПА

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган поновио је критике на рачун француског председника Емануела Макрона због тога што је коришћењем антиисламске реторике која укључује стварање "француског ислама" прикрио, како је рекао, своје неуспехе у вођењу своје земље.

Он је то рекао у уторак, током видео састанка Орхганизације исламске сарадње (ОИЦ), преноси турски портал Хуријет дејли њуз.

Према његовим речима, они које узнемирава пораст ислама нападају ту религију током криза, а антиислам и антимуслиманска реторика најкорисније су средство западних политичара да прикрију своје неуспехе.

Као пример он је навео "Француски ислам", "европски ислам" и "аустријски ислам".

- Стварни циљ ових иницијатива које предводи француски председник Макрон је да се обрачунају са исламом и муслиманима. Не бисмо смели да дозволимо да нас империјалисти деле на шиитско-сунитске, бело-црне, турске, курдске, арапске или фарисејске. Ми ћемо се волети само због Бога, а не због нашег етничког идентитета - рекао је Ердоган.

Турски председник додао је и да постоје терористичке организације које експлоатишу ислам, попут Боко Харама, Ел Шебаба, Исламске државе и ФЕТО-а, и истакао да је потребно правилно се образовати за ислам како би се спречили такви девијантни таласи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)