СТИЖЕ И АМЕРИЧКА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ: Објављен датум када ће бити регистровано још једно цепиво

Тањуг

20. 10. 2020. у 17:46

СТИЖЕ И АМЕРИЧКА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ: Објављен датум када ће бити регистровано још једно цепиво

Фото: Риа.ру

ДИРЕКТОР америчког националног института за здравље Френсис Колин изјавио је данас да ће највероватније до краја новембра бити регистрована америчка вакцина против корона вируса.

- Мало је вероватно да ће се то десити пре краја новембра, с обзиром на стандарде који морају да се поштују. То ће бити вакцина која је тестирана по најстрожим стандардима безбедности и делотворности - рекао је Колинс, преноси ЦНН.

Упитан да прокоментарише нападе америчког председника Доналда Трампа на директора Института за алергологију и инфективне болести Ентонија Фаучија, Колинс је дао подршку свом колеги, истичући да је он најпоштованији инфектолог на свету у кога има велико поверење.

Он је упозорио иа САД никада нису изашле из првог таласа вируса, који је посебно погодио Њујорк, а као доказ за то је навео чињеницу да се никада број оболелих није смањио на нулу.

Као разлог за то, Колинс је навео неуспешно представљање ефикасних јавних здравствених мера, попут обавезних ношења маски, социјалног дистанцирања и прања руку и истакао да породице не би смеле да се окупљају за предстојећи дан захвалности.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)