ГУВЕРНЕР ЊУЈОРКА ПОРУЧУЈЕ: Вакцина приоритет за здравствене раднике и ризичне особе

Танјуг

18. 10. 2020. у 20:33

ГУВЕРНЕР Њујорка Ендру Куомо изјавио је данас да ће здравствени радници и високо ризична популација имати приоритет у тој савезној америчкој држави у вакцинисању против корона вируса, у тренутку када се појави вакцина.

ГУВЕРНЕР ЊУЈОРКА ПОРУЧУЈЕ: Вакцина приоритет за здравствене раднике и ризичне особе

Фото: Танјуг/АП

Куомо је рекао да ће, у складу с прелиминарним планом од пет фаза њујоршке администрације за вакцинацију, у првој фази здравствени радници који се брину о облелима од корона вируса и оболели који се дуго времена налазе на лечењу у болницама бити први који ће добити вакцину, пренео је Ројтерс.

У другој фази, како је додао, вакцинација је предвиђена за запослене у школама, све раднике јавних служби који су први на линији фронта у борби против пандемије и грађане који су сврстани у високо ризичну групу становништва у случају да оболе од корона вируса.

Трећа фаза ће подразумевати вакцинисање особа старијих од 65 година.

Сви остали запослени који раде у секторима од виталног значаја примиће вакцину у четвртој фази, док ће у петој фази бити вакцнисани остали одрасли грађани и деца, прецизирао је Куомо на конференцији за новинаре.

Предвиђеним планом ће за државу Њујорк у којој живи око 20 милиона људи, бити обезбеђено 40 милиона вакцина, с обзиром да постоји вероватноћа да ће бити потребно вакцинисати се два пута како би вакцина била ефикасна, додао је гувернер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)