АМЕРИКАНКА ЈЕ ПРОВЕЛА 196 ДАНА У БОЛНИЦИ ЗБОГ КОРОНЕ: Најдуже се опорављала од вируса - два и по месеца била на респиратору

Танјуг

17. 10. 2020. у 13:08

АМЕРИКАНКА ЈЕ ПРОВЕЛА 196 ДАНА У БОЛНИЦИ ЗБОГ КОРОНЕ: Најдуже се опорављала од вируса - два и по месеца била на респиратору

Фото: ЕПА

АМЕРИКАНКА Диана Хер лечила се у болници 196 дана од корона вируса. Она је један од пацијената који су се најдуже опорављали од корона вируса.

Ова 67-годишњакиња из Мичигена изјавила је да јој је вирус потпуно променио живот, преноси НБЦ Њуз.

Диана и њен 71-годишњи супруг Кен су симптоме корона вируса осетили у марту, када су се вратили са путовања из Калифорније. Тестирање 31. марта је показало да су заражени корона вирусом. Кен је имао благе симптоме, док је она имала температуру, кашљала и повраћала.

Смештена је у болницу, где јој је дијагностикован и исхемични колитис. Лекари су морали да јој одстране дебело црево јер јој се здравствено стање знатно погоршало.

Била је на респиратору два и по месеца и имала вишеструке инфекције, а дијагностификована јој је и сепса након што су јој отказали бубрези.

Два теста до јуна су показала да је Диана негативна на корона вирус, па је премештена са интензивне неге. У септембру је након 196 дана лечења отпуштена из болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)