НОВО ПРЕДВИЂАЊЕ БИЛА ГЕЈТСА: Да ли ће јесен бити гора од лета

Новости онлине

16. 10. 2020. у 22:33

ОСНИВАЧ „Мајкрософта“ Бил Гејтс предвиђа да ће ова јесен за Америку бити гора од лета по питању последица епидемије вируса корона.

НОВО ПРЕДВИЂАЊЕ БИЛА ГЕЈТСА: Да ли ће јесен бити гора од лета

Фото: Танјуг/АП

„Бројеви су у порасту“, указао је Гејтс у недавном интервјуу за „Политико“. Он је навео да је могуће да ће доћи до појачане трансмисије вируса, имајући у виду да стиже хладније време, а људи све више времена проводе у затвореном простору.

Гејтс је истакао да, све док Америка не почне активно да дистрибуира вакцину против вируса корона, „једино нам преостаје наше понашање“, највероватније мислећи на држање физичке дистанце и ношење маски.

„Нажалост, има пуно лоших порука по тим питањима, а у САД се ношење маски баш не поштује“, оценио је милијардер.

Гејтс је недавно у интервјуу за Ен-Би-Си рекао да ће се живот вратити у нормално стање после пандемије тек када се испуне два услова — када се појави друга генерација вакцина и када вирус буде нестао на целој планети.

„Једини начин да се вратимо нормалности је да се појави не прва генерација вакцина, већ друга, која би могла да буде супер-ефикасна и да је велики број људи прими. Тако ћемо глобално елиминисати болест“, рекао је Гејтс.

Он је пре само месец дана изјавио да би Сједињене Америчке Државе могле да се врате у нормалу у лето 2021. захваљујући вакцинама. Тада је најавио и да би неколико вакцина прве генерације могло да добије одобрење за употребу почетком следеће године.

Према последњим информацијама Универзитета „Џонс Хопкинс“, у Америци је више од 7,9 милиона људи заражено вирусом корона, а преминуло је 217.717.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)