ЕУ ОБЈАВИЛА КОРОНА-КАРТУ: Само три земље зелене

Танјуг

15. 10. 2020. у 23:51

ЕУ ОБЈАВИЛА КОРОНА-КАРТУ: Само три земље зелене

Фото Deposiphotos

СЕДАМНАЕСТ од 27 земаља Европске уније, као и Велика Британија, у црвеној су зони на новој европској карти ограничења кретања коју је објавио Европски центар за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ).

На тој карти само су три земље Уније (Норвешка, Финска и Грчка) већим делом зелене, док је пет земаља (Италија, Кипар, Естонија, Литванија и Летонија) већином обележено наранџастом бојом.

Пет земаља (Немачка, Аустрија, Шведска, Данска и Исланд) нису обележене бојом због недовољно података о тестирањима.

Према препорукама, супротно од оних који долазе из зелене зоне, путницима из наранџасте и црвене (или сиве) зоне могу бити одређена ограничења, преноси Дневни аваз.

Укупно 16 земаља Европске уније, међу којима су Француска, Шпанија, Пољска или Велика Британија, обележено је црвеном бојом.

Да би регија била класификована у зелено, она мора имати мање од 25 нових случајева на 100.000 становника током последње две седмице и мање од 4 одсто позитивних тестираних. Регија је у црвеном када је број нових случајева у последње две недеље виши од 50 и када је проценат позитивних виши од 4 одсто, или када критеријум нових случајева прелази 150.

У наранџастој категорији су два случаја, регије с мање од 50 случајева на 100.000 становника, али проценат позитивних виши од четири одсто, или има између 25 и 150 случајева на 100.000 становника, али је проценат позитивних тестираних нижи од четири одсто.

(Мапе можете видети кликом ОВДЕ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)