РУСИ ЈАЧАЈУ ОКЛОПНЕ СНАГЕ: Напредан модернизација тенкова Т-72Б3М и Т-80БВМ

Новости онлине

15. 10. 2020. у 20:31

РУСКИ тенкови Т-72Б3М и Т-80БВМ ће током даље модернизације бити опремљени комплексом за радиоелектронску борбу „Лесочек“.

РУСИ ЈАЧАЈУ ОКЛОПНЕ СНАГЕ: Напредан модернизација тенкова Т-72Б3М и Т-80БВМ

Фото: Министарство одбране

Комплекс потискује радио канале за контролу мина и импровизованих експлозивних направа, како се наводи у материјалу 38. Института за испитивање оклопног оружја и опреме Руског министарства одбране.

Специјалисти института предлажу уградњу система активне заштите „Арена-М“ на тенкове Т-72Б3М и Т-80БВМ, као и побољшање динамичке заштите и замену „Контакт-5“ на „Реликт“ који се већ налази на тенковима Т- 90М.

Фото: ЕПА

Т-90

Повећање отпорности тенка ће се постићи уградњом система електромагнетне заштите и аутономног аутоматског система заштите од пожара са вишеструким дејством.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је изјавио, да ће сви тенкови Т-72 бити модернизовани до нивоа тенка Т-72Б3М.

КОМПЛЕКС „ЛЕСОЧЕК"

Комплекс „Лесочек“ дизајниран је да заштити оклопна возила и особље уз коришћење радио-канала за контролу минских експлозивних направа. Комплекс се може користити на местима стално распоређених војних јединица и приликом извођења теренских мисија, може да буде мобилан и стационаран.

„Лесочек“ је високо отпоран у условима када непријатељ употребљава радио-електронска средства и оружје са самонавођењем, што значајно повећава његову борбену стабилност.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)