ТРАМПОВА МИЉЕНИЦА ГОВОРИЛА У СЕНАТУ: Кандидаткиња за судију одбила да говори о питањима која су поделила америчко друштво

Танјуг

13. 10. 2020. у 23:58

КАНДИДАТКИЊА америчког председника Доналда Трампа за судију Врховног суда Ејми Кони Берет одбила је данас у Одбору Сената за правосуђе да одговори како ће пресудити у случају Обамакер или споровима повезаним са изборима.

ТРАМПОВА МИЉЕНИЦА ГОВОРИЛА У СЕНАТУ: Кандидаткиња за судију одбила да говори о питањима која су поделила америчко друштво

Трамп и Беретова приликом номинације / Фото АП

Она је такође одбила да каже сенаторима да ли верује да ли су правилно донесене одлуке о легализацији абортуса и истополних бракова.

Како јавља Ројтерс, маратонско, четвородневно испитивање у сенатском одбору, у коме Трампови републиканци, као и у Сенату, имају већину, дало је Беретовој прилику да одговори демократама који се противе њеној номинацији, услед страха да би могла да да одлучујући глас у обарању закона о здравственој заштити из 2010. године, под званичним називом Закон о приступачној нези.

Беретова је рекла да њен циљ није да укине Закон о приступачној нези.

- Мој циљ је да применим закон и да се придржавам владавине права - истакла је она.

Кандидаткиња америчког председника је рекла да нико из Беле куће није од ње тражио да пресуди на одређени начин у овом или било којем другом случају.

- Стопостотно сам посвећена независном правосуђу без политичких притисака - истакла је Ејми Кони Берет.

Она је такође одбила да изнесе своје виђење закона о абортусу, правима ЛГБТ+ популације, контроли оружја и правима гласа, преноси Ројтерс.

Трамп и савезне државе предвођене републиканцима желе да пониште Закон о приступачној нези (Обамакер).

Закон о приступачној нези, који је потписао Трампов претходник Барак Обама, омогућио је милионима Американаца да добију здравствено осигурање.

Трамп је од Сената затражио да одлуку о номинацији Беретове потврди пре председничких избора који ће се одржати 3. новембра, чему се противе демократе и траже да одлука буде одложена за после избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)