„БЛОКАТОРИ“ РУСКИХ С-400: Британија и Италија тестирале дронове против руског ПВО система

Новости онлине

12. 10. 2020. у 15:31

„БЛОКАТОРИ“ РУСКИХ С-400: Британија и Италија тестирале дронове против руског ПВО система

Фото: Министарство одбране РФ

КРАЉЕВСКО ратно ваздухопловство Велике Британије је заједно са италијанском компанијом „Леонардо“ тестирало аутономни рој беспилотних летелица „Брајт клауд“, намењених да обмањују радаре интегрисаног система противваздушне одбране противника, пише „Драјв“.

С тим у вези, амерички часопис „Нешенал интерест“ је у октобру писао да би Британија могла да научи да „блокира“ рад руских противавионских ракетних система С-400 „Тријумф“.

Према писању „Драјва“, „Брајт клауд“ делује као радиоелектронски „мамац“ за непријатељске радаре ПВО и наводи да подаци дронова могу да се пусте са ловаца пете генерације Ф-35 Лајтнинг II. Тај амерички часопис истиче да су „пакети-замке били програмирани и оријентисани на заједнички рад, како би створили максималну забуну“.

Истовремено, часопис пише да су „Брајт клауд“ средства за некинетичко уништавање непријатељских система ПВО, који би могли да се употребе заједно са другим оружјем, између осталог, ракетним. Додаје се да је реч о стандарном пригушивачу, који користи дигиталну меморију радио-сигнала и да „такав уређај прво детектује радарске импулсе који долазе са платформи непријатеља“, након чега репродукује сигнале одговора.

Фото: Депоситпхотос

Закључак часописа је да се ројеви дронова, способних за извршавање многобројних мисија, приближавају томе да постану кључна компонента будућих борбених операција.

„Драјв“ у вези са тиме подсећа да је крстарећа ракета класе „ваздух-земља“ SPEAR-EW, коју су развиле европске компаније „МБДА“ и „Леонардо“, такође способна да превари противничка средства ПВО.

Према извештају компаније „Стратфор“, објављеном у јулу 2019. године, руски противавионски ракетни систем С-400 „Тријумф“ рањив је на масовни непријатељски напад.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Milan M

12.10.2020. 16:03

(ICMP Flood Attack) isto kao bombardovanje servera beskorisnim podacim koje on uporno obrađuje i memoriše . U jednom trenutku ili nem više memorije ii ne može da obradi prispele podatke pa prekine dalji rad

Srbijo Zuta kuco

12.10.2020. 16:08

Da li su oni normalni? Unistili bi rusku protivvazdusnu odbranu sto bi Ruse primoralo da upotrebe avangard za koji niko nema lek? Time bi samo osigurali samounistenje. Krivim Putina sto ne promeni vojnu doktrinu Rusije. Sankcije ciji je cilj da se ugroze zivoti gradjana Rusije bi morao da tretira kao akt agresije i predvidi nesrazmeran odgovor.

molele

13.10.2020. 19:05

Zašto zamajavju narod u svetu, zaštitna kupola neće da dejstvuje po dronovima, ti su mali sistemi sa hiljadam projektila, Osnovni problem je registrovanje polaznih tačaka dejstva da li će biti ista konfiguracija terena pod dejstvom projektila ZZ ZV-Hip-son i običnih???!