КОРОНА ХАРА СРЕДЊОМ ЕВРОПОМ: Словачка разматра увођење нових мера против ковид-19

Танјуг

11. 10. 2020. у 21:01

ЈЕДАН од 25 грађана Словачке заражен је корона вирусом, иако не испољавају симптоме болести, изјавио је данас министар рада Милан Крајниак и додао да кризни штаб тренутно разматра да уведе нове мере због погоршања епидемиолошке ситуације у земљи.

КОРОНА ХАРА СРЕДЊОМ ЕВРОПОМ: Словачка разматра увођење нових мера против ковид-19

Фото Д. Миловановић

Крајниак је после састанка владиног кризног штаба изјавио да се тренутно разматрају два сценарија у вези са новим мерама против ковид-19 - или ће бити уведено ограничење контаката међу људима или рестрикције на кретање, које би он желео да избегне.

Словачки министар рада је напоменуо да је епидемиолошка ситуација веома озбиљна и да у земљи тренутно има око 200.000 људи који су позитивни, а да то не знају.

Он је рекао да су највеће шансе да се људи заразе код куће, од стране својих најближих.

Крајниак је истакао да словачка влада не жели да дође у ситуацију да за оболеле од ковид-19 нема довољно места у болницама, преноси ТАСР.

Он је додао да се кризни штаб такође бавио питањем компензација за оне који су погођени мерама против корона вируса.

У Словачкој је у последња 24 сата потврђено 1.054 нових случајева ковид-19, а од почетка пандемије скоро 20.000. Од последица ковид-19 до сада је преминуо 61 пацијент, а нови смртни случајеви нису забележени од последњег пресека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)