ИЗРАЕЛ ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ГЕНОЦИД У РЕПУБЛИЦИ: Лидер Нагорно-Карабаха изнео озбиљне оптужбе

Novosti online

11. 10. 2020. у 10:08

ВЛАСТИ Израела, које испоручују офанзивно наоружање Азербејџану, сносе одговорност за геноцид у Карабаху, изјавио је председник непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ГЕНОЦИД У РЕПУБЛИЦИ: Лидер Нагорно-Карабаха изнео озбиљне оптужбе

Фото: Јутјуб/ Armenian Public TV

На тај начин је Арутјуњан одговорио током конференције за штампу на питање новинара о томе да израелско руководство тврди да није знало за употребу беспилотних летелица, које се испоручују Азербејџану - не у одбрамбене, већ у офанзивне сврхе и нападе на цивилно становништво.

- Током априлског рата, односно ескалације сукоба 2016. године, израелске власти не само да су знале да се наоружање, које се испоручује Азербејџану, користи у офанзивне сврхе уместо у одбрамбене, већ су их користили специјалисти који су дошли из Израела. Стога су те изјаве подсмевање људима. Наравно да знају и да настављају да испоручују оружје. И за тај геноцид су одговорне и власти Израела, који је и сам преживео геноцид - рекао је лидер Карабаха.

Према његовим речима, кораци израелског руководства доказују да се „у свету због новца газе људске и божанске вредности“.

- Не само власти Израела, већ и власти других земаља знају све о свему и настављају да испоручују Азербејџану оружје - рекао је он.

С тим у вези, портпарол Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан изјавио је да се из Турске и Израела испоручују ударни дронови под изговорном хуманитарног терета.

- У Азербејџан се интензивно испоручују ударне беспилотне летелице из Турске и Израела под изговором хуманитарног терета - написао је он на Фејсбуку.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Jovan

11.10.2020. 10:32

Sramno ponašanje Izraela.Zar narod koji je stradao u genocidu izvršenom od strane nemačke, sada učestvuje u genocidu zajedno sa turskom nad jermenima, koji su i sami stradali u genocidu koji je ranije izvršila turska.

Grobbelaar

11.10.2020. 10:46

Jermeni po svaku cenu moraju obezbediti efikasno sredstvo za obaranje bespilotnih letelica inače im preti totalna katastrofa. Azerbejdžanci su tehnološki 50 godina ispred svojih neprijatelja, svesni su da bi u direktnom okršaju vojski pretrpeli debakl, te su uložili enormna sredstva u osavremenjivanje armine, pa sad ovo više deluje kao sukob civilizacija.