КОРОНА У НЕМАЧКОЈ: Након Берлина и Франкфурта, и Келн уводи додатне мере

Танјуг

10. 10. 2020. у 20:17

НАКОН Берлина и Франкфурта, данас је и Келн премашио горњу границу броја новозаражених корона вирусом, због чега се уводе посебне мере попут забране конзумације алкохола у касним вечерњим сатима на јавним местима и обавеза ношења заштитне маске у пешачким зонама.

КОРОНА У НЕМАЧКОЈ: Након Берлина и Франкфурта, и Келн уводи додатне мере

Фото: Танјуг/АП

Градске власти у Келну наложиле су мере које наступају након преласка критичне границе од 50 оболелих на 100.000 становника.

Мере садрже забрану конзумације алкохола на јавним местима након 22 сата и забрану продаје алкохола у деловима града који су познати по ноћном животу.

Тиме желе да спрече све бројније забаве на отвореном за које се сумња да су једне од главних узрочника наглог пораста броја новозаражених у већим градовима у последње време, преноси Хина.

Уводи се и обавеза ношења заштитних маски на јавним површинама с великом концентрацијом пролазника, попут пешачких зона.

Дозвољено је окупљање само пет особа на јавним местима које не припадају истом домаћинству, уместо досадашњих 10.

Грађани су упозорени да се окупљања и прославе у властитим становима не препоручују.

Градоначелница Келна Хенријет Рекер је, за сада, одустала од мере обавезног затварања угоститељских објеката у касним вечерњим сатима које су на снази у Берлину и Франкфурту.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је у петак у разговору с градоначелницима највећих немачких градова договорила мере које се примењују у случају преласка ризичне вредности од 50 оболелих на 100.000 становника.

Меркел је том приликом истакла да је циљ мера спречавање новог "закључавања" у Немачкој ове јесени и зиме.

У последња 24 сата у Немачкој је забележен 4.721 нови случај корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗВИНИТЕ ШТО СМЕТАМ Бора о разликама између Срба и Словенаца