КОРОНА У САД: Део савезних држава бележи рекордан дневни пораст броја новооболелих

Танјуг

10. 10. 2020. у 20:05

БРОЈ случајева новооболелих од корона вируса у Сједињеним Државама достигао је максимум у поређењу са претходна два месеца, а 10 од 50 америчких држава, пријавило је рекордан дневни пораст броја новозаражених.

КОРОНА У САД: Део савезних држава бележи рекордан дневни пораст броја новооболелих

Танјуг-АП

У петак је пријављено више од 58.000 инфекција, а пети дан заредом повећан је и број хоспитализација.

Према подацима Универзитета Џонс Хопкинс - у Сједињеним Државама потврђени случајеви приближавају се бројци од седам милиона и 700.000, пише Глас Америке.

Од последица коронавируса преминуло је скоро 214.000 људи.

Десет од педесет америчких држава, известила је агенција Ројтерс, пријавило је рекордан пораст броја новооболелих пацијената - укључујући и државе Средњег запада Индијану, Минесоту, Мизури и Охајо.

Истовремено, државе Висконсин и Илиноис, други дан заредом бележе више од 3.000 нових случајева што се, извештава агенција Ројтерс, није догађало ни током пролећног врхунца пандемије коронавируса.

И у државама са запада САД - Монтани, Новом Мексику, Вајомингу, Оклахони и Западној Вирџинији бележе се рекордно повећање броја случајева на дненвом нивоу.

Услед пораста броја новооболелих - болнице у неколико америчких држава изложене су све већем броју пацијената.

Аркансас, Канзас, Мизури, Монтана, Северна Дакота, Оклахома и Висконсин - известиле су у петак о рекордном броју хоспитализованих пацијената.

У болницама широм САД смештено је 34.000 људи - што представља пораст од 18 одсто у последње две недеље.

Смртност од последица ковида-19 на националном нивоу опада, у просеку од тог вируса живот изгуби 700 људи дневно.

Међутим, и ту има изузетака, па су три америчке државе, Арканзас, Мизури и Монтана известиле су у петак о рекордном једнодневном порасту смртних случајева.

Здравствени стручњаци, међутим, упозоравају да је то индикатор који расте неколико недеља након пораста броја новооболелих.

Упркос свему томе у Сједињеним Државама на федералном нивоу није донета обавезујућа одлука о ношењу маски. Такође, према подацима агенције Ројтерс, у 17 америчких држава од грађана се не тражи ношење маски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЕКСПЛОЗИЈА ГАСА У НИГЕРИЈИ: Деветоро погинулих, срушила се зграда