ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Најтеже мере уведене у Мадриду, Шпанија на удару вируса корона

Танјуг

09. 10. 2020. у 16:03

ШПАНСКА влада објавила је увођење ванредног стања у Мадриду у трајању од 15 дана како би се смањила стопа заразе ковида-19, а након што је суд укинуо делимичну блокаду уведену недељу дана раније.

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Најтеже мере уведене у Мадриду, Шпанија на удару вируса корона

Depositphotos

Грађанима главног града Шпаније и девет околних градова биће ограничено кретање идућих 15 дана, преноси Би-Би-Си.

Регионална влада Мадрида и централна администрација нису могле да се сложе које су мере одговарајуће, па је држава пресудила увођењем ванредног стања.

Крајем прошлог петка, свако небитно кретање из Мадрида и осталих девет градова било је забрањено, упркос противљењу локалних власти.

Шпанска влада је прошлог петка увече наметнула делимичну блокаду 4,78 милиона људи у Мадриду, али је ту одлуку укинуо суд, појачавајући политичку препирку са политичким лидерима главног града.

Укинуте су мере које су имале за циљ да спрече свако небитно путовање у Мадрид и девет оближњих градова, а остале мере и даље важе. Међу онима које су остале на снази су ограничен број људи на јавним и радним местима, као и рано затварање барова и ресторана.

Међутим, с обзиром на то да је у понедељак државни празник, власти су решиле да уведу нова ограничења којима би спречили становнике Мадрида - Мадрилењосе - да путују у своја родна места или негде за викенд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)