ХТЕО ЈЕ ДА ЈЕ "СПАСЕ МУКА": Трансвестит забо мајци мач у срце, па јој одсекао главу и ставио је у замрзивач! (ФОТО)

Novosti online

06. 10. 2020. у 22:38

ФИЛИП Тарвер (47), трансвестит из Вокинга у енглеском округу Сари, проглашен је кривим за убиство 86-годишње мајке, којој је зарио мач у срце, а затим одсекао главу.

ХТЕО ЈЕ ДА ЈЕ СПАСЕ МУКА: Трансвестит забо мајци мач у срце, па јој одсекао главу и ставио је у замрзивач! (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Убица, који никада није напустио родитељски дом и који је и даље добијао џепарац, такође јој је одсекао прст, убацио га у лонац и скувао, а главу ставио у замрзивач. Како је рекао, то је учинио зато што није могао да је гледа такву. Стравичан злочин догодио се 19. децембра.

Када је полиција стигла, изашао је из куће машући енглеском заставицом и рекао:

- Предајем се. Жао ми је што сам је убио. Дођавола, морам да окајем своје грехе.

Иако је признао злочин, Тарвер је у Врховном суду у Лондону покушао да свали кривицу на оца, који је синовљеве оптужбе слушао држећи се главу. Иако је убица користио кокаин и канабис, психијатријски тестови су показали да је одговоран за своје поступке.

После 12 сати и 43 минута промишљања, порота га је једногласно прогласила кривим за убиство. Изрицање пресуде заказано је за 8. октобар.

Тарвер је на суду рекао да је квалификовани сајџија и израживач сатова, али да је радио и као возач на испоруци робе, а да се у последње време посветио писању текстова за песме. У ноћи пре кобног јутра, попио је флашу вотке и шест пива, да би ујутру сишао низ степенице у ноћној хаљини и започео "пролећно чишћење". Тада је извукао утикач телевизора, наљутивши оца, који је заједно с мајком гледао омиљену емисију.

Пошто је отац поново вратио утикач у утичницу, зачуо је врисак из кухиње, где је супруга пила чај.

- Из трпезарије сам видео да је столица на којој је Анџела седела претурена и видео сам њене ноге на столици. Нису се померале. Лежала је на леђима. Филип је стајао у предсобљу. Видео сам да држи мач, који је био сав крвав. Мислио сам да ће ме убити. Рекао је да мора да ме убије - изјавио је Колин Тарвер, отац убице.

Филип Тарвер је раније рекао полицији да је хтео да "спасе мука" крхку мајку, која је 1991. доживела мождани удар и од тада једва говорила и кретала се помоћу ходалице. Убо ју је мачем право у срце, а затим јој је одсекао главу да би био сигуран да је стварно мртва. После тога јој је одсекао прст, на коме је носила бурму, и убацио га у лонац да се скува, тврде тужиоци. Након тога се окренуо оцу Колину Тарверу са "изгубљеним изразом" у погледу и претио да ће га убити, али је пензионер успео да му отме оружје и позове полицију.

Тужилаштво је рекло пороти да ће испитати могућност акутне психотичне епизоде, коју је Тарвер наводно имао током напада. Тужлиац Александра Хили рекла је да је питање да ли је она била изазвана коришћењем канабиса, или је реч о "независној психотичној епизоди, која се случајно поклопила са коришћењем канабиса и кокаина".

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)