УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФРАНКФУРТУ: Потребне ригорозније мере, повећава се број заражених

Новости онлине

06. 10. 2020. у 17:37

УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФРАНКФУРТУ: Потребне ригорозније мере, повећава се број заражених

AP Photo

УСЛЕД убрзаног пораста броја инфекција, град Франкфурт је одлучио да реагује строжим правилима о корони. Између осталог, биће уведен и полицијски час.

- Јасно ми је да ове ствари нису популарне, али су потребне ригорозније мере - рекао је Питер Фелдман (СПД), позивајући се на прописе који садрже корона вирус, а које је градоначелник најавио у уторак.

Мере, које ће се примењивати од следећег петка до за сада 18. октобра, "делимично су насилне" и одговорним особама није лако. Али Франкфурт је на прагу следећег нивоа ескалације, и не мође се ићи напред уколико се не буду поштовале мере", каже Фелдман.

У Франкфурту од следећег петка ступа на снагу полицијски час од 22 сата. У веома посећене трговачке улице и центре може се ући само са заштитом маском. Такође, приватне прославе ограничене су на 25 људи у јавној и 10 особа у приватној зони. Алкохол је забрањен цео дан на одређеним јавним местима и у парковима.

Списак погођених паркова, тргова и трговачких зона требало би да буде доступан до четвртка ујутро. Према градоначелнику, полицијски час утиче на гастрономију, односно на ресторане, пабове и барове. То не утиче на догађаје попут биоскопа, позоришта или концерата.

- Иза мера стоји воља за заштитом слабих у друштву, односно старих људи, болесних и "најмлађих" - рекао је Фелдман, и додао: "Због ових ограничења, наша деца могу да наставе да иду у вртиће и школе. То је цена коју плаћамо да бисмо спречили закључавање."

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)