ЕПИДЕМИЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Више од пет хиљада заражених за дан, расте број људи у болницама и на реанимацији

Горан Чворовић, ПАРИЗ - од сталног дописника "Новости"

06. 10. 2020. у 00:13

ФРАНЦУЗИ су у понедељак мало одахнули када је реч о статистици вируса корона, али то је само зато што у дану после викенда по правилу долазе затно ниже вредности о броју заражених услед мањег тестирања у недељу.

ЕПИДЕМИЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Више од пет хиљада заражених за дан, расте број људи у болницама и на реанимацији

Фото. АП

Тако је у понедељак било "само" нешто преко 5.000 новоинфицираних за 24 сата. Последњих дана ове бројке кретале су се између 12 и 17 хиљада.

Али, за један дан преминуло је чак 70 пацијената од последица корона вируса. Проценат позитивних у односу на тестиране скочио је са 8,2 на високих 8,6.

У болницама је преко 200 пацијената више и сада их има близу 7.300. На реанимацији је 1.409 људи, чак 74 више за само један дан.

Због свега, у Паризу и околини, где тренутно има највише оболелих, власти су пооштриле мере, а највећа промена биће потпуно затварање барова и кафеа од уторка у следеће две недеље.

Према најновијем истраживању јавног мњења, 73 одсто Француза је забринуто због ширења вируса, 54 одсто сматра да би одмах требало увести додатне рестрикције, док 64 одсто нема поверења у власт када је реч о начину на који се води борба против ковида 19.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)