СТАЛНИ САВЕТА ОЕБС-А: Одржан специјални састанак о Карабаху

Танјуг

29. 09. 2020. у 21:02

СТАЛНИ САВЕТА ОЕБС-А: Одржан специјални састанак о Карабаху

Фото: илустрација

НА ДАНАШЊЕМ специјалном састанку Сталног савета ОЕБС-а у вези са сукобом око Нагорно-Карабаха којим је председавала Албанија учествовали су представници 57 држава чланица те организације.

Отварајући састанак амбасадор Игли Хасани, председавајући Сталног савета, поновио је забринутост због текућих сукоба и погоршања ситуације на терену. Узнемирен све већим бројем жртава, поновио је позив председавајућег ОЕБС-а на тренутну деескалацију и изразио саучесће породицама убијених и рањених, наводи се у саопштењу те организације.

Извештавајући Стални савет, лични представник председавајућег амбасадор Андрзеј Каспржик рекао је да информације добија директно са терена и од локалних саговорника на највишем нивоу.

Каспрзик је рекао да је у сталној комуникацији са свим странама и да је његов тим спреман да настави праћење на терену чим то ситуација дозволи.

Представници земаља колективног председништва групе Минск - Француске, Русије и САД - поновили су апел копредседавајућих свим странама да одмах прекину непријатељства и наставе преговоре како би се пронашло одрживо решење сукоба.

Председавајући ОЕБС-у поновио је важност преговарачког решења и своју подршку раду копредседавајућих групе Минск и амбасадора Каспржика у њиховим напорима да стабилизују ситуацију на терену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)