ПРЕБАЦУЈУ С-300 У КАРАБАХ: Јермени шаљу моћне ПВО системе на фронт, Азербејџанци прете прецизним нападима

Новости онлине

29. 09. 2020. у 14:16

ПРЕБАЦУЈУ С-300 У КАРАБАХ: Јермени шаљу моћне ПВО системе на фронт, Азербејџанци прете прецизним нападима

Фото: ЕПА

ОРУЖАНЕ снаге Азербејџана уништиће противваздушне ракетне системе С-300 јерменских Оружаних снага који се крећу ка Карабаху, изјавио је портпарол Министарства одбране земље пуковник Вагиф Даргахли.

- Према нашим обавештајним подацима, противваздушни ракетни системи С-300 који покривају ваздушни простор Јеревана повучени су са борбене дужности и крећу се према окупираним територијама (Нагорно-Карабаху). Изјављујемо да их чека судбина уништене војне технике јерменске војске у Нагорно-Карабаху. Последње борбе још једном показују да је мит о непобедивости јерменске војске неоснован - рекао је Даргахли.

Већ трећи дан за редом букти рат на Кавказу, након што је Азербејџанска војска покренула офанзиву за "ослобођење" непризнате републике Нагорно-Карабах.

У тој планинској републици је у недељу дошло до ескалације, а две стране међусобно се оптужују за покретање борбених дејстава.

У Јерменији је уведено ратно стање, објављена општа мобилизација и забрањен излазак из земље мушкарцима од 18 до 55 година. У Азербејџану је проглашена делимична мобилизација.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)