НЕ ДОЛИВАЈТЕ УЉЕ НА ВАТРУ: Кремљ упозорио Турску, стигао одговор да ли ће Русија интервенисати у Јерменији

Новости онлине

29. 09. 2020. у 13:35

СВЕ изјаве о војној подршци Јерменији или Азербејџану доливају уље на ватру у сукобу између ових земаља, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

НЕ ДОЛИВАЈТЕ УЉЕ НА ВАТРУ: Кремљ упозорио Турску, стигао одговор да ли ће Русија интервенисати у Јерменији

Фото: Депоситпхотос

- Кремљ, пре свега, полази од потребе за што скоријим прекидом ватре и борбених дејстава. Све изјаве о било каквој војној подршци или војним активностима недвосмислено доливају уље на ватру. Ми смо категорички против тога и не слажемо се са таквом поставком проблема - одговорио Песков на питање да ли Кремљ разматра могућност војне подршке Јерменији, на пример, преко ОДКБ-а.

Песков је додао и да је Русија у сталном контакту са Азербејџаном, Јерменијом и Турском у вези са ситуацијом у Нагорно-Карабаху.

- Прикупљамо све информације о ономе шта се дешава на линији додира. Пажљиво пратимо све новости, анализирамо ситуацију и користимо то знање за формирање нашег будућег става, одређивања даљих корака заједно са нашим партнерима у групи ОЕБС-а - објаснио је Песков новинарима.

Русија позива партнерске земље, укључујући Турску, да помогну да се сукоб између Јерменије и Азербејџана врати у политичко-дипломатске токове, додао је Песков.

- Позивамо све земље, посебно наше партнере као што је Турска, да учине све како би убедили супротстављене стране да прекину ватру и врате се на мирно решење овог дуготрајног сукоба политичким и дипломатским средствима - истакао је Песков. 

У уторак је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу изјавио да је Турска спремна да подржи Азербејџан и за преговарачким столом и на бојном пољу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)