ЈЕРМЕНИ РАЗБИЛИ ТЕНКОВСКУ КОЛОНУ! Објављени нови снимци борби, приредили Азерима застрашујуће изненађење (ВИДЕО)

Новости онлине/Ђ. М.

29. 09. 2020. у 07:35

ЈЕРМЕНИ РАЗБИЛИ ТЕНКОВСКУ КОЛОНУ! Објављени нови снимци борби, приредили Азерима застрашујуће изненађење (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

ПОРТПАРОЛКА јерменског министарства одбране Шушан Степањан објавила је снимке напада снага Нагорно-Карабаха на азербејџанске оклопне јединице.

Тешке борбе су се водиле на линији фронта у Карабаху, а Степањан је истакла да се настављају артиљеријски напади Азера на насељена места.

-  Јерменске јединице одбиле су нападе азербејџанских оружаних снага, често из одбране прелазећи у офанзиву. Непријатељу су нанети губици и у људству и у техници. Конкретно, рано јутрос на јужном делу фронта је уништена колона оклопних возила оружаних снага Азербејџана - написала је она на Фејсбуку.

Министарство одбране Азербејџана је потврдило да су претрпели губитке у близини града Физули, рекавши да је њихова војска изгубила четири тенка.

У Нагорно-Карабаху у недељу је дошло до ескалације, а две стране међусобно се оптужују за покретање борбених дејстава.

Азербејџан тврди да су снаге јерменске војске отвориле ватру дуж линије раздвајања и да има погинулих међу цивилима, док у Јерменији кажу да је Карабах био изложен ваздушним и ракетним нападима и да су њихове снаге срушиле два противничка хеликоптера и три беспилотне летелице.

У Јерменији је уведено ратно стање, објављена општа мобилизација и забрањен излазак из земље мушкарцима од 18 до 55 година. У Азербејџану је уведен полицијски час.

Војска Нагорно-Карабаха саопштила је да су за два дана колико се воде борбе на тој територији погинула 84 војника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)