ПРЕМИЈЕР ЈЕРМЕНИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ПУТИНОМ: Неприхватљиво учешће других снага у сукобу

Танјуг

28. 09. 2020. у 00:11

ПРЕМИЈЕР ЈЕРМЕНИЈЕ РАЗГОВАРАО СА ПУТИНОМ: Неприхватљиво учешће других снага у сукобу

Фото: UNTV via AP

ЈЕРМЕНСКИ премијер Никол Пашињан разговарао је данас телефоном са руском председником Владимиром Путином о ситуацији дуж контактне линије између Нагорно-Карабаха и азербејџанских оружаних снага.

Како се наводи у саопштењу јерменске владе, Пашињан је у разговору са Путином истакао да је неприхватљива даља ескалација ситуације у Нагорно-Карабаху и учешће снага изван регона у сукобу.

- Премијер Пашињан је детаљно информисао Путина о ситуацији дуж контактне линије између Нагорно-Карабаха и азербејџанских оружаних снага. Никола Пашињан изразио је дубоку забринутост због тога што је Азербејџан покренуо борбене операције, рекавши да се на њих гледа као на агресију против Нагорно-Карабаха - наводи се у саопштењу, а преноси ТАС С.

Сукоби су јутрос избили између јерменских и азербејџанских снага око Нагорно-Карабаха, који је прогласио отцепљење од Азербејџана 90-тих година.

Влада Јерменије прогласила је ратно стање и општу мобилизацију због ескалације сукоба у Нагорно-Карабаху, а исто је учинио и Азербејџан.

Претходно је председник непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Артјуњан прогласио ратно стање и мобилизацију свих грађана старијих од 18 година.

Јерменија и Азербејџан дуго су у сукобу због отцепљеног азербајџанског већинскои јерменског региона Нагорно-Карабаха, а гранични сукоби појачали су се протеклих месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)