ТУРСКИ АВИОНУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАПАДУ! Председник Нагорно-Карабаха потврдио - Анкара званично умешала прсте!

Новости онлајн

27. 09. 2020. у 22:46

ТУРСКИ АВИОНУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАПАДУ! Председник Нагорно-Карабаха потврдио - Анкара званично умешала прсте!

Фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан изјавио је да је азербејџанска војска приликом напада користила турске авионе Ф-16 који су се већ месец дана налазили у Азербејџану за потребе војних вежби.

Како је казао, самим тим Азербејџан током напада на Нагорно-Карабах користи најсавременије наоружање којим располаже турска војска.

Арутјуњан је такође навео и да је током напада десетине јерменских војника погинули, а поред тога, погинули су и цивили.

- Десетине војника је погинуло, на десетине је рањено. Повређени су и цивили, а и међу грађанима има убијених - рекао је председник током обраћања јавности.

Што се тиче ситуације на терену, Арутјуњан је констатовао да су поједини положаји изгубљени и то углавном на јужном крилу и у правцу града Талиш.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vaske

28.09.2020. 05:55

Igraće se ovako turci, dok ih neko ne potegne pesnicom po nosu. Tačnije kad budu upotrebljeni sistemi zemlja vazduh i F16 počnu da padaju ko trule jabuke tada će se dozvati pameti. Gluma svetskog gazde se ne isplati, a ako im Evropa uvede sankcije i ne daj bože povuče investicije, razumljivo na nagovor amera, za godinu dana vratiće ih 50 godina unazad.