НИЈЕ МОГАО ДА ПОДНЕСЕ ДА ОБЈАВЉУЈУ КАРИКАТУРЕ МУХАМЕДА: Признао да је мачетом секао људе у Паризу

Бета

26. 09. 2020. у 15:05

НИЈЕ МОГАО ДА ПОДНЕСЕ ДА ОБЈАВЉУЈУ КАРИКАТУРЕ МУХАМЕДА: Признао да је мачетом секао људе у Паризу

Фото: АП

ГЛАВНИ осумњичени за напад у Паризу великим ножем - "мачетом" којиме је двоје људи у петак ранио на улици, "признао је своје дело" у полицији где је приведен, сазнаје се данас од извора блиских истрази.

Приведен непосредно после напада, тај 18-годишњак који каже да је рођен у Пакистану, рекао је да напад извео због поновног објављивања карикатура пророка Мухамеда у сатиричном недељнику "Шарли Ебдо" што он "не може да поднесе", рекао је извор.

Напад се догодио јуче испред новинске агенције "Премијер лињ" која је у згради где су просторије "Шарли Ебдоа" биле у време смртоносног терористичког напада 2015, такође изведеног због спорних карикатура.

Редакција "Шарли Ебдоа" која се преселила на тајну локацију пре четири године, на је мети претњи од 2. септембра када је поново објавила карикатуре пророка Мухамеда поводом почетка суђења саучесницима починиоца напада из 2015. године.

Министар унутрашњих послова Жералд Дарманен је у петак рекао да се очигледно ради о акту исламистичког тероризмам и осудио "крвави напад на Француску".

Пре хапшења је нападач испред зграде "мачетом" посекао двоје запослених у новинској агенцији, док су пушили на улици, рекао је ко-директор агенције. Рањени су у горње делове тела, а једно од њих и у главу, додао је он.

Животи им нису у опасности, рекао је у петак премијер Жан Касте.

После напада је, поред осумњиченог, ухапшено још шест особа, од којих је једна, Алжирац, приведен близу места напада, пуштен синоћ јер је потврђен његов исказ да је пратио нападача који му је претио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)