АСАНЖОВА ВЕРЕНИЦА: Синовима говорим да им је отац херој

Танјуг

25. 09. 2020. у 14:17

АСАНЖОВА ВЕРЕНИЦА: Синовима говорим да им је отац херој

Фото: АП

ДОК оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж бије правну битку против изручења Сједињеним Америчким Државама из Велике Британије, његова вереница Стела Морис настоји да њихова два сина знају ко је њихов отац, и зато им, како каже, говори да је он херој.

Аустралијанац Асанж је у САД оптужен због наводне шпијунаже, као и због објављивања хиљада поверљивих докумената на интернету путем "Викиликса", а сада се налази у једном затвору у Лондону.

"Колико год могу, покушавам да синовима омогућим осећај припадности нормалној породици", рекла је за амерички "ЦБС њуз" Морисова, адвокаткиња из Јужне Африке која је пре деценију постала члан Асанжовог правног тима, а потом са њим ушла у љубавну везу.

Веза је остала под велом тајне и пошто је Асанж пронашао уточиште у еквадорској амбасади у Лондону, а њих двоје су касније добили синове Габријела и Макса, који су ретко имали прилику да виде оца, али, како тврди Морисова, са њим разговарају свакодневно.

"Није могуће да Џулијан има правично суђење у САД", каже Морисова, која истиче да синовима жели да омогући да осете очинску љубав.

"Говорим им да је Џулијан херој", додаје она.

Фото: АП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

BUDITE PONOSNI NA NJEGA

25.09.2020. 14:34

ON I JESTE PRAVI HEROJ, ON JE HEROJ MIRA, dok najcesce heroji postaju u ratnim zbivanjima, Asanz je raskrinkao ratnu masineriju, koja je pretila da unisti ceo svet, i da nebese njega i kasnije Snoudena, danas bi goreo ceo svet od atomskih bombi, ama bas bi goreo kao sto trenutno gori Kalifornija. SLOBODA ZA ASANZA, SLOBODA ZA SNOUDENA, TO SU HEROJI MODERNOG I MIROLJUBIVOG SVETA.