ИТАЛИЈАНИ ПООШТРАВАЈУ МЕРЕ: Могућ нови талас, негде ОБАВЕЗНЕ маске и на ОТВОРЕНОМ!

Танјуг

25. 09. 2020. у 13:54

ИТАЛИЈАНИ ПООШТРАВАЈУ МЕРЕ: Могућ нови талас, негде ОБАВЕЗНЕ маске и на ОТВОРЕНОМ!

Фото: АП

НАКОН пораста броја особа које су заразене Цовидо19, у неким италијанским регијама и градовима донесена су одлуке о ношењу заштитне маске цео дан и на отвореном, уместо досадашње обавезе која се односила само на затворени простор и у присуству више особа.

Председник регије Кампања Винченцо де Лука, познат по својим оригиналним видео упутствима грађанима како да се понашају у току пандедмије коронавируса, наредио је обавезу да се на целој територији регије, и на отвореном током цлога дана, знаћи 24 сата, носи заштитна маска без обзира да ли постоји неопходна физичка дистанца међу особама.

Одлука је донесена, као што пише онлајн лист "Фанпејдз", након што су утврђени случајеви заразе у старачким домовима који су, према проценама епидемиолога, могућа нова заришта Цовида19.

И у граду Фодза, који је центар регије Лазио, од данас важи обавеза за све грађане изузев деце до 6 година, да носе заштитне маске у току целога дана и на отвореном, а наређено је и затврање комерцијалних центара у току викенда.

Позната италиајнска професорица, виролог Илариа Капуа, која је редовни професор на америчком универзитету, обасута је увредама након што је учествовала у телевизијској емисији "Димартеди", када је апеловала на све, а нарочито на младе, да обавезно поштују основна правила заштите, посебно ношење маске, као једне од ефикасних мера заштите од коронавируса, док се не нађе вакцина.

Капуа је оценила да је епидемиолошка ситуација у Италији, за сада под контролом, али је најавила могућност новог таласа заразе Цовидом19 у Европи, и позвала власти на опрез.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)