ПРЕПОРУКА МОСКВЕ ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ ОД КОРОНЕ: Старији да се изолуји, а фирме да што више раде од куће

Бета

25. 09. 2020. у 12:33

ПРЕПОРУКА МОСКВЕ ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ ОД КОРОНЕ: Старији да се изолуји, а фирме да што више раде од куће

Фото: ЕПА

ГРАДСКЕ власти Москве, суочене са новим скоком броја заражених од Ковид-19 позвале су данас старије и хроничне болеснике да се изолују а фирме да се определе за рад на даљину.

"Московљани старији од 65 година, и млађи са хроничним оболењима, не треба да излазе из своје куће или баште", написао је градоначелник Москве Сергеј Собјанин на свом интернет сајту.

Он је такође затражио од њих да ограниче контакте са ближњим, а млађе чланове породица позвао да иду у набавку и да обављају послове за своје старије.

Градоначелник је позвао фирме да колико могу поново уведу рад на даљину, пошто је већина могла да настави рад у својим просторијама током лета.

"Молим вас и препоручујем вам да максимално пребаците запослене на рад на даљину", рекао је градоначелник.

Од краја марта до почетка јуна строге мере изолације уведене су у Москви, главном жаришту заразе корона вируса у Русији, с дозволама потребним за кретања да се оправдају неопходни изласци.

Од тада су власти процениле да је ситуација стабилна. Ношење маске и рукавица на јавним местима иако је номинално обавезно, све мање је поштовано и контролисано.

Међутим, јуче Е-управа града саопштила да је забележен највиши број новозаражених у једном дану од краја јуна, са 1.050 случајева. Констатован је дневни раст хоспитализација од 30 одсто у претходној недељи.

Према статистици, до јуче Русија је укупно забележила 1.128.836 заражених корона вирусом од почетка кризе и 19.948 умрлих. Границе, затворене од марта поново су отворене за један мали број земаља.

Русија је почетком августа најавила да је развила прву вакцину против Ковда-19. Иако се тиме хвалио председник Владимир Путин, Светска здравствена организација је скептична пошто вакцина није тестирана на великом броју људи и нису је проверили независни извори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)