СМЕЊЕН ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ЗБОГ ЕКСТРЕМИСТА: Промене у Бундесверу, наставља се борба против десничара у војсци

Танјуг

25. 09. 2020. у 00:56

СМЕЊЕН ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ЗБОГ ЕКСТРЕМИСТА: Промене у Бундесверу, наставља се борба против десничара у војсци

Фото: ЕПА

ШЕФ немачке војне обавештајне агенције Кристоф Грам биће смењен, док власти Немачке појачавају напоре да искорене десничарске екстремисте у војсци, јавља Асошиејтед прес.

У саопштењу немачког Министарства одбране се наводи да је министарка Анегрет Крамп-Каренбауер одлучила да смени Грама, а одлука о његовом наследнику биће донета ускоро.

Грам је водио немачку војну обавештајну агенцију од јануара 2015. године. Министарство одбране приписује му заслуге за покретање реформи и побољшање рада агенције.

Министарка Крамп-Каренбауер и Кристоф Грам сложили су се да следећа фаза модернизације захтева и кадровске измене, а министаркина одлука о смени актуелног шефа немачке војне обавештајне агенције донета је уз његову сагласност.

Немачки званичници изузетно су забринути због скорашњег открића да у војсци има ултрадесничарских екстремиста. Влада је постигла сагласност око увођења закона који ће убрзати отпуштање војника умешаних у екстремизам или тешке злочине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

NESTO NE STIMA U ANGELINOM RAJHU

25.09.2020. 08:26

DESNICARI U VOJSCI, NARKO-DILERI U POLICIJI, dok se oni bave Rusijom, Ukrajinom, Belorusijom, a Bogami i Srbijom. Svuda su se razleteli, od kad pade berlinski zid, od Avganistana, Bliskog istoka, Afrike pa sve do Kosova, svuda uvode red i donose svoju demokratiju, dok kod kuce pacovi plesu na stolu.