АМЕРИКАНЦИ, ДОСТА ЈЕ БИЛО: Кинески амбасадор у Савету безбедности побеснео, обрушио се на САД - створили сте свету довољно проблема

Новости онлине

25. 09. 2020. у 00:46

АМЕРИКАНЦИ, ДОСТА ЈЕ БИЛО: Кинески амбасадор у Савету безбедности побеснео, обрушио се на САД - створили сте свету довољно проблема

Фото АП

Кинески амбасадор је јуче оштро одговорио на оптужбе из САД током састанка у Савету безбедности, рекавши свом америчком колеги: "доста је било".

Два дана након што је председник Доналд Трамп искористио своје годишње обраћање Генералној скупштини да нападне Пекинг, амбасадор Кине у Савету безбедности Жанг Џун је оштро критиковао улогу САД.

- Морам да кажем, доста је било! Већ сте створили довољно проблема свету - рекао је он на састанку Савета безбедности о глобалном управљању на којем је неколико шефова држава присуствовало путем видеоконференције.

- САД до сада имају готово седам милиона потврђених случајева и преко 200 000 смртних случајева. Уз најнапредније медицинске технологије и систем на свету, зашто се испоставило да САД имају највише потврђених случајева и смртних случајева? - питао је на енглеском.

- Ако неко треба да одговара, то би требало да буду ваши политичари.

Користећи фразу коју амерички лидери често упућују Пекингу, Жанг је поручио да би „САД требало да схвате да велика сила мора да се понаша као велика сила“.

Сједињене Државе су "потпуно изоловане", рекао је он у изјавама које је руски колега подржао.

Говорећи раније на заседању, америчка амбасадорка при Уједињеним нацијама, Кели Крафт, била је бесна због Жангових изјава.

- Срам вас било. Запањена сам и гадим се због данашње дискусије - рекла је америчка амбасадорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Miloš

25.09.2020. 05:23

Stvorili su toliko problema u svetu da im se ne sudi samo zato što još malo drže pod kontrolom svetske institucije. Zato i ne čudi što im smeta svaka zemlja koja može da bude jaka. Bez Kine i Rusije bili bi svi robovi Amerike i njenih saveznika Engleza.

Dobi

25.09.2020. 09:47

Istina koju je kinez sasuo u lice na naj istinitiji nacin, vredja do bola, nista sem istine ne moze toliko da uvredi ni coveka, kao pojedinca, ni naciju sire gledano.Bravo za Kinu u kojoj razum vlada u odnosu na poremecenu i sizofrenu logiku Amerike.

Varto Marx

25.09.2020. 10:40

Uaau kako boli istina i kako se brani predatavnica SAD, Keli Kraft, ne bira srestva ali nezna na koji nacin i kako da odgovori. Divim se Kineskom ptrdstavniku gospodinu Zang Dzun. Zapecatijo usta gospodjin Keli Kraft.

MILENA

25.09.2020. 13:38

A američka ambasadorka nastavlja u njihovom poznatom maniru. Osilili su se, a i svijet im je dugo i previše povlađivao, pa su izgubili odjećaj za mjeru, pristojnost, poštovanje za druge i kao da su zaboravili da oni nisu jedini ljudi na planeti Zemlji. Preuzeli su ulogu svemogućeg boga. Dvjesta pedeset miliona ( ili koliko ih već ima) Amerikanaca teroriše sedam milijardi ljudi.