ФИЛМСКО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Ископао тунел дугачак 30 метара, цела земља трага за њим (ВИДЕО)

Новости онлине

25. 09. 2020. у 00:09

ФИЛМСКО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Ископао тунел дугачак 30 метара, цела земља трага за њим (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ЗАТВОРЕНИК осуђен на смртну казну Кинез Чај Чанпанг (53) побегао је на спектакуларан начин из затвора у Тангреангу недалеко од Џакарте у Индонезији. Он је, као у филму "Бекство из Шошенка", до слободе дошао кроз 30 метара дугачак канализациони тунел у који је доспео тако што је шрафцигером, длетом и пајсером ископао рупу у својој ћелији.

Чанпанг је до детаља разрадио план бекства. Украо је алат из затворске кухињске радионице и ископао сићушни пролаз широк свега 50 центиметара кроз који се провукао до затворске канализације која се излива у реку, пише "Сан".

Да је план детаљно разрађен, говори и чињеница да је то урадио у време када су затворски стражари мењали смену. Камере ЦЦТВ-а су снимиле моменат када бегунац излази из цеви, ноншалантно се удаљава из затвора и нестаје у мрачној улици.

Према речима портпарола полиције у Џакарти Јузрија Јуниса, претпоставља се да је Чанпанг планирао свој невероватни бег "пет до шест месеци".

Његово бекство многи пореде са начином на који је из затвора побегао Енди Дуфрен, јунак филма "Бекство из Шошенка" који је годинама копао "тунел слободе".

Кинески затвореник је сада на листи најтраженијих бегунаца у Индонезији, а имиграциони службеници постарали су се да му онемогуће излазак из државе

Према речима полицајаца, Чанпанг је осуђен на смртну казну 2017. године након што је проглашен кривим за кријумчарење 110 килограма синтетичке дроге метамфетамин.

Полицајци су такође открили да ово није први пут да је Чанпанг успео да побегне из затвора. Док је чекао на суђење, у купатилу је помоћу гвоздене шипке ископао рупу кроз коју је побегао, али и повео још неке затворенике са собом. Пронађени су три дана након бекства и враћени у затворске ћелије.

"Сан" пише да су бекства из затвора у Индонезији веома честа будући да има превише завореника, али премало особља. Тако је, примера ради, на десетине затвореника 2018. побегло из затвора у

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)