ПУТИН УПОЗОРАВА НА КОРОНУ: Треба бити на опрезу, ево шта нам следи

Novosti online

24. 09. 2020. у 16:53

ПУТИН УПОЗОРАВА НА КОРОНУ: Треба бити на опрезу, ево шта нам следи

Фото: Танјуг

РУСКИ председник Владимир Путин је на састанку с губернаторима истакао да морају бити на опрезу јер долази јесен, а са њом, уз актуелну пандемију вируса корона, и сезона грипа. Шефовима региона је наложио да осигурају безбедност људи.

Председник је на почетку нагласио да су шефови региона одговорни за епидемиолошку ситуацију у својим областима.

- Долази јесен а са њом и сезона грипа, акутних респираторних вирусних инфекција, генерално инфекција карактеристичних за то доба године. Оне заузимају веома важно место у нашем раду. Треба осигурати безбедност људи - рекао је Путин.

Шеф државе је додао да Русија пролази кроз пандемију лакше него друге земље због правовремено усвојених мера, истакавши да се проблеми ковида 19 не смеју стављати у други план.

Он је наложио губернаторима да обрате посебну пажњу на ризичне групе и да у сваком региону развију комплексне програме за бригу о људима старије генерације, као и о онима који спадају у те групе из било ког разлога, укључујући и хроничне болеснике.

- Само се треба опустити - и ситуација може да се промени. Заиста не бих желео да се поново враћамо на ограничавајуће мере које смо уводили - додао је Путин.

Руски лидер је истакао да је сигуран да ће предузете мере довести до побољшања ситуације, али је нагласио да се то неће догодити само од себе.

Путин је истовремено позвао нове губернаторе да дају свој максимум у раду и да остварују истинске резултате које грађани могу осетити.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)