ПОГЛЕДАЈТЕ: У ВАЗДУХУ, НА КОПНУ И НА МОРУ - 80.000 војника на југу Русије током маневара КАВКАЗ 2020 (ВИДЕО)

Новости онлине

22. 09. 2020. у 17:42 >> 17:41

ПОГЛЕДАЈТЕ: У ВАЗДУХУ, НА КОПНУ И НА МОРУ - 80.000 војника на југу Русије током маневара КАВКАЗ 2020 (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

НАЈВЕЋЕ војне вежбе у овој години у Русији „Кавказ-2020“, на којима учествује 80 хиљада војника, одржавају се од 21. септембра на југу земље и Абхазији.

За учешће у војним вежбама „Кавказ 2020“ позване су и војске Кине, Белорусије, Пакистана, Јерменије и Мјанмара. Долазе и посматрачи из Азербејџана, Индонезије, Ирана, Казахстана и Шри-Ланке.

Велике стратешке командно-штабне вежбе „Кавказ-2020“ грме на полигонима Русије, маневри се изводе на унутрашњим полигонима Јужног војног округа, копненим авијационим полигонима, као и у водама Црног и Каспијског мора.

На полигону Капустин Јар у Астаханској области тренутно је у току припрема за следећу фазу маневара. У понедељак је изведен сценарио искрцавања мобилног ешалона.

То је спектакуларан призор, када десетине хеликоптера полете у ваздух са стотинама падобранаца. Они се спуштају уз помоћ специјалне ужади, заузимају одбрамбене положаје и чекају прилаз главних десантних снага.

Вежбе „Кавказ-2020“ не одржавају се само на руским полигонима, већ и у Абхазији, Јерменији и Јужној Осетији. Током ноћи је на полигону Ашлук изведена вежба у којој је моторизована пешадија одбила напад дизверзионе извиђачке групе. Да би учествовала у маневрима, моторизована пешадија извела је марш од 800 километара у оклопним возилима.

На полигону Прудбој вежбама падобранаца пружена је подршка из ваздуха. У небо су се подигли Су-27 и Су-30СМ, који су у ваздуху срели условног противника и увежбавали гађање копнених циљева.

Најбољи призор одвијао се у водама Каспијског и Црног мора. Флота је извела вежбу уништавања условног противника на обали, а у Црном мору бродови су одбили напад у самим водама мора.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

maniks

22.09.2020. 18:27

Na zalost braco Rusi , mama Merkel ne dozvoljava da Srbi ucestvuju na vezbi. Pored vezbi u Belorusiji trebali smo i mi da ucestvujemo i na ovoj vezbi. Ponizavajuce i zalosno, mi nismo samostalni i neutralni. Braco Rusi za 6 meseci bice vezba sa nato, sve vam je jasno.

Tof

22.09.2020. 21:39

Svaka cast Rusima ali mi moramo da gledamo nas!!!.Gde su onih 30 tenkova??.Ko da prave letece tanjire za nas....Sve iz Rusije sporo i nesigurno.Postujemo Rusiju ali moramo da mislimo na nasu ekonomiju i nas narod.Samo napred Srbijo!!.