ОЛАКШИЦА ЗА ДРЖАВЉАНЕ СРБИЈЕ: Једна земља ЕУ омогућила улазак нашим грађанима, ево на који начин

Танјуг

21. 09. 2020. у 18:58

ОЛАКШИЦА ЗА ДРЖАВЉАНЕ СРБИЈЕ: Једна земља ЕУ омогућила улазак нашим грађанима, ево на који начин

Фото: Танјуг/АП

АМБАСАДА Италије у Београду саопштила је да се од данас примењује нови режим за улазак из Србије и да су уведене одређене олакшице.

Уредбом Министарства здравља Републике Италије од данас 21. Србија је уврштена на листу Е.

То значи да је из Србије сада могуће ући у Италију само уколико постоје следећи разлози, а то су: рад, здравствени разлози, студирање, апсолутна хитна потреба, повратак на место боравишта, становања или пребивалишта, саопштила је Амбасада.

Такође, могу ући лица која су у доказаној и стабилној емотивној вези (иако не живе заједно) са држављанима Италије/ЕУ/Шенгена, или са физичким лицима која имају стални боравак у Италији (особе са дугим боравком), која су се упутила у место боравишта/ становања/ пребивалишта свог партнера (у Италији).

Како се прецизира, ови наведени разлози не односе се на туристичка путовања.

При уласку је неопходно показати на увид личну изјаву.

За оне који улазе у Италију свакако остаје на снази обавеза карантина за боравке који су дужи од 120 сати, заједно са другим изузецима, указује се у саопштењу.

"Ово је важан помак, који је начињен захваљујући значајним резултатима које је Србија постигла у борби против корона вируса", изјавио је амбасадор Карло Ло Кашо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Mama

21.09.2020. 19:34

Italijani su nam veci prijatelji nego Francuzi!Italijanski brodovi su prvi spasavali Srbe sa Solunskog fronta.Neznam zasto se to krije.Italijani kao narod su nam bliskiji i nisu licemerni kao Francuzi.Samo potomci francuskih vojnika koji su ratovali sa Srbima postuju Srbe ostali su vrlo ljigavi!