МУП ЦГ: Очекујесе да ће пожар у Вирпазару бити угашен

Танјуг

21. 09. 2020. у 17:41

МУП ЦГ: Очекујесе да ће пожар у Вирпазару бити угашен

Велиша Кадић

ЦРНОГОРСКО Министарство унутрашњих послова очекује да ће пожар у Вирпазару бити угашен у потпуности у току дана, а у случају потребе, кажу, потражиће помоћ ЕУ и НАТО.

"У случају потребе, међународну помоћ можемо тражити билатерално, путем Механизма цивилне заштите ЕУ, као и кроз НАТО. Несумњиво да је Црна Гора кредибилан и поуздан партнер поменутих међународних организација и да би та помоћ стигла у реалном року у случају потребе", наводи се у саопштењу Директората за ванредне ситуације МУП-а.

У току је, кажу, гашење јединог активног пожара на подручју Вирпазара и очекује се да ће током дана бити угашен у потпуности, наводи се у саопштењу.

У гашење овог пожара, додају, укључени су припадници службе заштите и спашавања општине Бар и Авио-хеликоптерске јединице (јединице за гашење пожара из ваздуха) Директората за ванредне ситуације МУП-а са три авиона типа (Ер трактор)Air tractor, а да ће уколико буде потребе, затажити међународну помоћ.

"Што се тиче стања пожаришта у Вирпазару, оно је такво да су наши капацитети довољни да угасе пожар и ставе га под контролу", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)