ЗДРАВСТВО ОМСКА: Одећу Наваљног запленили истражитељи

Танјуг

21. 09. 2020. у 17:11

ЗДРАВСТВО ОМСКА: Одећу Наваљног запленили истражитељи

Фото: Танјуг

ОДЕЋУ критичара Кремља Алексеја Наваљног у којој је 20. августа хоспитализован у болници у Омску, запленили су истражитељи, саопштило је данас Здравствено одељење Омска.

Истражитељи су запленили одећу Наваљног током предистражне инспекције и ми нисмо упознати са њеном судбином, саопштила је прес служба Здравственог одељења, пренео је ТАСС.

Ово је ствар органа за спровођења закона и истраге, а не Министарства здравља или администрације болнице, навела је прес служба Здравственог одељења.

Наваљни је раније данас затражио од руских власти да предају одећу у којој је био када је прошлог месеца пао у кому и оптужио Москву за ускраћивање важног доказа у његовом случају.

Наваљни је рекао да му је одузета одећа пре него што је пребачен у Немачку на лечење из Сибира након што му је позлило на домаћем лету, пренео је Ројтерс.

Немачка је саопштила да су тестови извршени у три земље утврдили да је Наваљни отрован нервним агенсом "новичок" због чега је Запад захтевао објашњење из Русије.

"Пре него што су дозволили да ме одведу у Немачку, они су скинули сву одећу са мене и послали ме потпуно нагог", написао је Наваљни на свом вебсајту.

Архива Новости

"С обзиром да је "Новичок" пронађен на мом телу и да је веома вероватна инфекција контактом, моја одећа је врло важан доказ", сматра он.

Русија је саопштила да јој је потребан већи број доказа да би покренула формалну кривичну истрагу о случају Наваљни и затражила од Немачке да јој преда медицинске податке како би могла да их размотри.

Она је уместо истрагу, покренула предистражне радње које трају 30 дана, а које, према речима Наваљног служе да се сакрију важни докази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)