НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА У БАГДАДУ: Kaћуше засуле Викторију, кроз ноћ одјекују сирене за опасност (ВИДЕО)

Новости онлине/Ђ. М.

21. 09. 2020. у 00:30

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА У БАГДАДУ: Kaћуше засуле Викторију, кроз ноћ одјекују сирене за опасност (ВИДЕО)

Фото: АП Пхото/Хассан Аммар

АМЕРИЧКА БАЗА на Међународном аеродрому у Багдаду била је мета ракетног напада касно синоћ.

Ирачки медији објавили су да су на аеродром "Абу Граиб" лансиране ракете "Каћуша", калибра 107 милиметара. Канали на друштвеној мрежи Телеграм, који су блиски шиитским милитантним групама наводе да су две салве ракета испаљене на аеродром.

И на снимцима који су објављени на твитеру јасно се чују сирене за ваздушну опасност, а према извештајима медија који су блиски Шиитима, главна мета је био део аеродрома који контролишу Американци - "База Викторија".

Војна пошта у тој бази је била ракетирана пре тачно 10 дана, а том приликом нису забележени никакви губици у људству.

Ирачке шиитске наоружане групе се најчешће наводе као извршиоци оваквих напада. Након убиства команданта иранских Кудс снага генерала Касема Солејманија и команданта ирачког "Хашд ал-Шабија" Абу Махдија ал-Мохандиса, многи шиитски милитанти су дали завет да ће избацити америчке окупаторе из своје земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

21.09.2020. 12:56

Da bi se izbacili američki okupatori, treba slediti primer afričkog plemena (ne sećam se kojeg i u kojoj zemlji, jer je bilo davno). Ameri su bili tu u nekoj misiji (uvek *mirovnoj*), a onda su domorodci uhvatili nekoliko, ispekli i pojeli. Pokupili su se već narednih dana i nestali bez traga. Ta država je precrtana na njihovim interesnim kartama.