СРПКИЊА УСРЕД УРАГАНА РОДИЛА БЕБУ: Теодора дошла на свет док је ураган Јанос беснео на Кефалонији

Новости онлине

20. 09. 2020. у 21:20

СРПКИЊА УСРЕД УРАГАНА РОДИЛА БЕБУ: Теодора дошла на свет док је ураган Јанос беснео на Кефалонији

Фото: ЕПА

ДРЖАВЉАНКА Србије Маја Стојковић, која живи на Кефалонији, заувек ће памтити невреме које је погодило то грчко острво. Док је ураган Јанос за собом остављао пустош, Маја је родила здраву девојчицу Теодору. Мама и беба су добро.

Кефалонија је била на удару урагана Јанос баш у тренуцима када је на свет долазила мала Теодора. Беба је на рођењу имала 3.600 грама и била 54 сантиметра дугачка.

Маја каже да је породилиште новосаграђени део главне болнице у Аргостолију.

- Вероватно су изолација и добри прозори утицали на то да уопште не будемо свесни какво је невреме напољу - објаснила је срећна мама.

Како Маја Стојковић додаје, већи део острва је био без струје и воде у одређеним периодима током викенда тако да је болница због агрегата била можда једино место које је нон-стоп имало доток електричне енергије.

- Овде није било панике. Чини ми се да је паника почела када су људи видели које су последице олује - рекла је Маја за Интернет портал РТС-а.

Овај део Грчке претрпео је велику материјалу штету. Стари пешачки мост у Аргостолију је оштећен, лука је оштећена, бандере ишчупане.

Мештани Кефалоније кажу да ово није ништа наспрам штете коју је претрпео северни део острва и Асос – једно од најлепших места на Кефалонији.

Ипак, Мајина филмска прича да крене на острво Кефалонија због филма Мандолина капетана Корелија и тамо упозна човека свог живота, сада је употпуњена још једним чланом породице, предивном девојчицом.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ByK

20.09.2020. 21:50

Нек је са срећом, само фасцинира ме како наше девојке живе 30 година у Србији и не упознају ,,човека свог живота", а онда то успеју на некој егз.дестинацији за 10 дана...

Srbin

21.09.2020. 11:18

@ByK - И обожавају да дјеци дају туђа имена (у конкретном случају грчко Теодора или божји дар - на српском језику Божидарка; али њима је Божидарка, вјероватно, "рурално име" , док је Теодора "узвишено", јер је туђе) која нису настала као плод језика и мисли наших словенских предака. Живећи са Србима стекао сам утисак да је мојим сународницима све што је туђе много боље од нечег изворно њиховог - вјероватно зато што су су крајње неупућени у историју и богатство духовног блага сопственог народа, а и због тога, што су, очигледно, попримили крајње ропски и поданички менталитет према свим странцима, што је опет, додатно, проткано малограђанштином и празноглавим помодарством. Важно је нагласити да ови горе описани себе често сматрају за интелектуалну елиту.