ЏОНСОН: Други талас епидемије стиже у Велику Британију

Танјуг

19. 09. 2020. у 17:13

ЏОНСОН: Други талас епидемије стиже у Велику Британију

Фото: АП

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон изјвио је данас да други талас епидемије корона вируса стиже у Велику Британију, у којој је пријављено 4.322 нових случајева заразе, највише од почетка маја, јавља АП.

У говору који је одржао у центру за производњу вакцина који се тренутно гради у близини Оксфорда, Џонсон је рекао да је други талас епидемије забележен у Француској, Шпанији и широм Европе и да страхује да је апсолутно неизбежно да ће се то догодити и у Великој Британији.

Званични подаци који су објављени јуче показују да је у периоду између 4. и 10. септембра у Великој Британији у просеку било 6.000 нових случајева заразе по дану, што је скоро дупло више него претходне недеље, подсећа АП.

У Енглеској ће ускоро бити уведене додатне рестрикције на окупљања и друге активности у неколико региона у земљи. Све се више спекулише да би Велика Британија могла да уведе мере карантина у наредних неколико недеља, делом због недовољног броја тестова.

У Великој Британији је корона вирусом до сада заражено 385.936 људи, а услед последица ЦОВИД-19 преминуло је 41.732 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)