НАПРАВЉЕН ЈЕ ОПАСАН ПРЕСЕДАН! Министар спољних послова Белорусије најавио: Бићемо принуђени да одговоримо!

Танјуг

19. 09. 2020. у 00:47

НАПРАВЉЕН ЈЕ ОПАСАН ПРЕСЕДАН! Министар спољних послова Белорусије најавио: Бићемо принуђени да одговоримо!

Фото: АП

МИНИСТАРСТВО спољних послова Белорусије описало је данас као "опасан преседан" резолуцију Савета за људска права Уједињених нација, којом се тражи од УН да надгледају наводна кршења људских права у Белорусији.

Министарство је оптужило тај савет да се меша у унутрашње послове Белорусије.

Обраћајући се новинарима, министар спољних послова Белорусије Владимир Макеј назвао је резолуцију "апсолутном измишљотином".

Поводом могућности да ЕУ уведе санкције Минску, Макеј је рекао да је одговор неизбежан.

- Наравно, бићемо принуђени да одговоримо адекватно - поручио је Макеј, а објављено је на сајту министарства.

Како је навео, то ће подразумевати персоналне санкције против представника различитих структура ЕУ, као и санкције против представника различитих држава-чланица ЕУ.

Макеј је упозорио да би одговор Белорусије на могуће санкције могао да утиче на акредитације које се додељују представницима међународних медија како би могли да раде у земљи.

Савет за људска права Уједињених нација данас је, након жустре дебате у Женеви, усвојио резолуцију, којом се тражи брза и већа контрола наводних кршења људских права у Белорусији.

У резолуцији се висока комесарка УН за људска права Мишел Башеле позива да размотри ситуацију у Белорусији и поднесе извештај до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Grof

19.09.2020. 02:03

A u Saudiskoj Arabiji prava na pretek, tamo imas pravo da bijes zenu, silujes zenu, kamenujes zenu, zamotas zenu kao mumiju kada ti ne treba a novinare mozes da seces i pakujes na kilo u vrecice za zamrzivac i sve je to demokratski dok curi nafta!!!

MilaS

19.09.2020. 08:16

...a zašto ovi iz "opozicije" nose Poljske zastave...ustvari nisu baš Poljske,ali nisu ni Beloruske...ako neko može da mi objasni...i da li negde u kadru može da se vidi i naš Srđica,nismo ga odavno videli...još od Venecuele,Kolumbije...da mu,slučajno,ne umanje zasluge za uvođenje demoNkratije u tu bogatu "diktatorsku" zemlju...jer tamo gde su njegovi mentori uvodili demoNkratiju,narod je spušten u zemunice da živi...Avganistan,Libija,Sirija,Irak...a da,i u Iranu su najpre smenili šaha Pahlavija,pa doveli demokrate talibane...čudni su putevi petrodolara i vlasnika njegove štamparije...uostalom kako reče Baba Olbrajt "zašto bi sva ta bogatstva bila samo (Belo)Ruska?...i to im je zvezda vodilja...ali i njima će jednog dana biti dovoljno ono "metar sa dva"...ništa ne mogu poneti na onu drugu stranu...zar ne?

eks

19.09.2020. 09:15

Zapad se u potpunosti prekrio plaštom demokratije, da bi prikrio svoju antidemokratsku politiku. Korumpirane birokrate UN su pod kontrolom zapada , posebno SAD-deep state , pa se i ta organizacija pretvorila u instrument i orudje politike zapada, odnosno SAD-deep state .

vladimir

20.09.2020. 01:12

Зашто НОВОСТИ не објављују моје коментаре ? Јер сам писао о људским правима кад је 146 земаља тражоло да се Ирак очисти и деконтаминира 400 највећих локација од ОС уранијума. Резултат гласања : 146 земаља је било "за" док су против били : САД, Велика Британија, Француска и Израел. Одлуку и злочине није признала Америка . Значи овде су ове 4 државе биле јаче од осталих 146. Срамно. Европске земље срљају у бездан. Испада да са не сме бранити држава од њихових плаћених зомбија.